Notebook

Επάγγελμα μαμά-νοικοκυρά (Αγγλία 2022)

Εδώ στην Αγγλία υπάρχει το job centre, ο αντίστοιχος δικός μας ΟΑΕΔ.

Στο job centre είμαι εγγεγραμμένη, καθώς λόγω του παιδιού δεν εργάζομαι.

Τις προάλλες με πήραν τηλέφωνο και μου εξήγησαν πως θα πρέπει να κάνω ένα βιογραφικό για μελλοντική χρήση.
Λέω ευχαρίστως, σας ευχαριστώ πολύ.
Η κοπέλα από την άλλη γραμμή μου ζήτησε να μην κλείσω το τηλέφωνο καθώς ήθελα να μου εξηγήσει, πως θα γίνει.

Έτσι μου είπε πως υπάρχει κρατική υπηρεσία που φροντίζει για την δημιουργία του βιογραφικού και θα με καλέσει τις επόμενες μέρες και έτσι και έγινε.

Παρασκευή 11 η ώρα με κάλεσε ένας αριθμός. Ήταν ένας ευγενικός κύριος που μου είπε πως θα δημιουργήσουμε μαζί το βιογραφικό μου και ξεκίνησε να με ρωτάει για τίτλους σπουδών και εργασιακή εμπειρία.
Αφού τα συζητήσαμε όλα αυτά μου είπε “Πολύ καλό βιογραφικό”, εγώ τρελή χαρά!
Στη συνέχεια με ρώτησε με τι ασχολούμαι αυτό το διάστημα.
Η απάντηση μου ήταν οικιακά, έτσι κοφτά, ίσως και αδιάφορα.

Ο κύριος όμως από το τηλέφωνο έδειξε ξανά ενδιαφέρον. Η απάντηση του ήταν “τι ωραία, μπορείτε να μου περιγράψετε τη μέρα σας”. Έτσι σκεπτόμενη το τι βρήκε ενδιαφέρον στα οικιακά άρχισα να περιγράφω την καθημερινότητά μας.
Ο Κύριος από την άλλη γραμμή τα άκουγε με ενδιαφέρον κάπου κάπου πετούσε και ένα “perfect” και εγώ σκεφτόμουν δεν πάνε καλά αυτοί οι Άγγλοι, τι σχέση έχει η καθημερινότητά μου με το βιογραφικό που ετοιμάζουμε.

Και αφού τα αναλύσαμε και τα είπαμε όλα, ο Κύριος με ευχαρίστησε για τον χρόνο μου και μου είπε πως σε λίγα λεπτά θα έχω το βιογραφικό μου στο mail μου, όπως και έγινε.

Μπαίνοντας στο email μου βρίσκω το βιογραφικό έτοιμο.
“Αχ τι ωραία λέω, να το κάνανε και αυτό στην Ελλάδα”

Η μορφοποίηση, τα πεδία, τα χρώματα όλα τέλεια οπτικά!
Και έτσι ξεκίνησα να ρίχνω μια ματιά.
Αρχικά υπήρχαν στην κορυφή τα στοιχεία επικοινωνίας μου, στη συνέχεια μια περιγραφή μου και στη έπειτα επαγγελματική εμπειρία.

Στην επαγγελματική εμπειρία φαντάζεστε τι ήταν πρώτο;
Ήταν πρώτο πάνω-πάνω, το επάγγελμα της νοικοκυράς!
Ω ναι σοκ και δέος για μένα!

Από κάτω ανέλυε όλες τις δραστηριότητες μου τις καθημερινές, καθάρισμα σπιτιού, μαγείρεμα, σίδερο, βοήθεια του παιδιού στο φαγητό, η μεταφορά του παιδιού στο σχολείο, πληρωμή λογαριασμών και όλα αυτά που κάνει κάθε νοικοκυρά, κάθε μάνα κάθε μέρα.

Παιδιά τι να λέμε είχα σοκαριστεί απλά,εγώ θεωρούσα πως χαζολογουμε εκείνη την ώρα και ο ευγενικός Κύριος μου ετοίμασε ένα βιογραφικό με κύριο άξονα την τωρινή μου καθημερινότητά.
Αυτή η καθημερινότητά που κάποιοι προσβάλουν λέγοντας πως “σιγά τι κάνεις όλη μέρα σπίτι” και πολλές φορές το μεταφέρουν και σε εμάς δημιουργώντας μας τύψεις και την αίσθηση αποτυχίας.

Όχι όμως δεν είναι έτσι, για αυτό το κράτος και για κάποιους θεσμούς, το επάγγελμα μαμά είναι η σημαντικότερη δουλειά.
Το βιογραφικό αυτό μου δημιούργησε πολλά ωραία συναισθήματα, όχι για την επαγγελματική πορεία του παρελθόντος, αλλά για το τώρα.


Ναι είμαι μια μαμά νοικοκυρά, με 24ωρη εργασία και τόσο σημαντική που δεν πληρώνεται με υλικά αγαθά, αλλά μόνο με αγάπη από την οικογένεια σου. Τι πιο ωραίο τι πιο σπουδαίο!

Αυτή την εμπειρία ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, έτσι ώστε στο εξής να έχετε στην κορυφή του βιογραφικού σας, το επάγγελμα της μαμάς.
Και αν κάποιος “εξυπνάκιας” διανοηθεί να το διακωμωδήσει, να τον στείλετε για σεμινάρια βιογραφικών, γιατί ευτυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει και μια νοικοκυρά, μια μαμά είναι μόνο αξια θαυμάσμου και επιβράβευσης!

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *