Γενικά,  Σκέψεις

Ένας κόσμος χωρίς ρατσισμό (Αγγλία 2022)

Το τελευταίο διάστημα εργάζομαι σε μια αγγλική επιχείρηση. Όταν ξεκίνησα είχα μεγάλο άγχος διότι τα αγγλικά μου δεν είναι άψογα και δεν είχα εμπειρία σε αυτό το επάγγελμα.

Απο την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση, πως στη συγκεκριμένη επιχείρηση όλοι οι άνθρωποι είναι με διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικοί εμφανισιακά και με διαφορετικές σεξουαλικες προτιμήσεις, παρόλα αυτά όμως υπήρχε μια πρωτοφανής αρμονία.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση που δουλεύω είναι μια επιχείρηση με τριάντα άτομα προσωπικό, που έχει 4 υπεύθυνους και έναν υπεύθυνο όλων μας. Αυτά τα πέντε άτομα είναι όλα διαφορετικά.

Αρχικά από τους πέντε οι τρεις δεν είναι Άγγλοι (Η μία είναι Αλβανιδα, οι άλλες δύο Τουρακαλες), οι οποίες πολλές φορές με συμπατριώτες τους πελάτες μιλάνε την γλώσσα τους και κανένας δεν τους κάνει παρατήρηση, κανένας δεν τους κοιτάει ρατσιστικά!

Η τρίτη υπεύθυνη είναι μια κοπέλα με αρκετά παραπανίσια κιλά η οποία φοράει τα εφαρμοστα της ρούχα, τις κοντές φουστιτσες της και τα ανοιχτά ντεκολτέ της. Κανένας δεν την κοιτάει με επικριτικό μάτι και η κοπέλα νιώθει όμορφα με τον εαυτό της, με το σώμα της!

Τελευταίο σας άφησα τον υπεύθυνο προσωπικού, αλλά και των υπολοίπων υπευθύνων. Ο άνθρωπος αυτός είναι ομοφυλόφιλος, πολλές φορές έρχεται ντυμένος με γυναικεία ρούχα και κανένας δεν το κοιτάει περίεργα. Μας ανακοινώνει τις εργασίες μας και τον στόχο ημέρας της επιχείρησης και συνεχίζει τη δουλειά του. Φαίνεται τόσο χαρούμενος, αυτές τις μέρες κιόλας κανονίζει και τις διακοπές του, βέβαια λέει, πως επιλέγει με προσοχή που θα πάει καθώς κάποια μέρη είναι επικίνδυνα για αυτόν, λόγω των σεξουαλικων του προτιμήσεων.

Αυτοί οι πέντε άνθρωποι λοιπόν, που αποτελούν την κεφαλή της επιχείρησης είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα και τόσο χαρούμενοι, χωρίς άγχη και φόβους μήπως τους χλευασουν, μήπως τους υποτιμήσουν.

Το ίδιο είναι όλοι οι άνθρωποι στην Αγγλία, ζουν ελεύθερα χωρίς άγχος, χωρίς φόβο, χωρίς ρατσισμό!

Αυτή η επιχείρηση δείχνει το τρόπο που λειτουργεί η χώρα. Εδώ δεν υπάρχει ρατσισμός, η μάλλον για να το θέσω σωστά υπάρχει ο ρατσισμός, αλλά δεν εκδηλώνεται.

Κάποιοι θα μου πείτε τι είναι καλύτερο να κρύβονται τα συναισθήματα ρατσισμού;

Η απάντηση μου θα είναι, πως είναι καλύτερο να μην υπάρχει ο ρατσισμός! Αλλά αν υπάρχει καλύτερα να κρύβεται, γιατί ο ρατσισμός πληγώνει ψυχές, τις κάνει δυστυχισμένες και πολλές φορές τις οδηγεί σε αυτοκαταστροφικες τάσεις.

Ο ρατσισμός μόνο άσχημα συναισθήματα δημιουργεί. Δημιουργεί τοξικές και άσχημες καταστάσεις. Ο ρατσισμός μόνο θλίψη φέρνει!

Για τους παραπάνω λόγους, ελπίζω αυτή η εικόνα που αντικρίζω στη δουλειά να γίνει μια παγκόσμια εικόνα. Να δημιουργηθεί ένας κόσμος χωρίς ρατσισμό, ένας κόσμος πιο όμορφος και φιλελεύθερος!

Ελπίζω να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος, το χρωστάμε στα παιδιά μας!

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *