Νέος γονιός,  Οικογένεια

Αποθηλασμός χωρίς χάπι

Έρχεται η στιγμή που κάθε γυναίκα, είτε αποφασίζει, είτε πρέπει να αποθηλάσει για κάποιους προσωπικούς λόγους. Ξαφνικά της γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, αγωνίες, φόβοι σχετικά με τον αποθηλασμό τόσο για τη σχέση μητέρας-παιδιού, όσο και για την υγεία της.

Οι περισσότερες γυναίκες φοβόμαστε την μαστίτιδα, τόσο τις πρώτες μέρες του θηλασμού,όσο και του αποθηλασμού.

Θεωρώ, πως κάθε γυναίκα όταν αποφασίσει να αποθηλάσει θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό της, είτε θέλει είτε δεν θέλει να χρησιμοποιήσει χάπια. Εγώ σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρω τη δική μου εμπειρία αποθηλασμού με φυσικό τρόπο

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να αποθηλάσω μίλησα με τον οικογενειακό γιατρό (καθώς ζω στο εξωτερικό), ο γιατρός μου εξήγησε, πως μπορώ να πάρω χάπι, αλλά μου πρότεινε καλύτερα να αποθηλάσω φυσικά. Αναρωτήθηκα με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Με την βοήθεια του λάχανου μου απάντησε (ναι ναι αυτό το νόστιμο λαχανικό βοηθάει και στον αποθηλασμό).     

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού μου λοιπόν έβαζα λάχανο, τύπου κομπρέσες στο στήθος. Το οποίο αντικαθιστούσα ανά δύο-τρεις ώρες, ειδικά την πρώτη μέρα. Επανέλαβα τη ίδια διαδικασία αρκετές φορές τις πρώτες μέρες μέχρι που αισθάνθηκα, ότι το στήθος έχει ηρεμήσει.

Παράλληλα έκανα συχνά ντους και όταν είχα ενοχλήσεις έβαζα κομπρέσες με ξύδι πλάι από το στήθος. Μετά από περίπου δέκα μέρες αισθανόμουν το στήθος μου καλά, χωρίς πόνο και ενόχληση. Στο σημείο αυτό να αναφέρω, ότι οι πόνοι κατά τον αποθηλασμό είναι ακριβώς ίδιοι όπως τις πρώτες μέρες του θηλασμού. Επίσης να σημειώσω, πως όταν με ενοχλούσε το στήθος έβγαζα με το χέρι λίγο γάλα ώστε να το αποσυμφορήσω . Για ένα μήνα συνέχισα να έχω γάλα, μετά το μήνα σταμάτησε. 

Αυτό λοιπόν, είναι το μικρό μυστικό του αποθηλασμού μου. Καλή τύχη σε κάθε μανούλα που προσπαθεί να αποθηλάσει.

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *