Επικαιρότητα,  Σκέψεις

Είμαστε με τη Γεωργία

Αν στο άκουσμα μιας είδησης βιασμού η πρώτη ερώτηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι τι φορούσε το θύμα τότε σταμάτα να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Συνέχισε να ζεις τη ζωή σου. Το πιο πιθανό είναι να πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σε σένα γιατί εσύ δεν προκαλείς! Πιθανόν να ντύνεσαι με μπούργκα, να μη βγαίνεις μόνη, να μη γυρνάς αργά τη νύχτα, να μη πηγαίνεις σε πάρτι, να μη διασκεδάζεις, γενικά να ζεις στη φούσκα σου, θεωρώντας πως ο κόσμος δεν αλλάζει. Εύχομαι όταν θα καταλάβεις πως όλα αυτά δεν σε προστατεύουν από τίποτα να μην είναι πια πολύ αργά.

Ας συνεχίσουν οι υπόλοιποι την ανάγνωση και πάμε μαζί να καραφλιάσουμε με ό,τι γίνεται εν έτη 2022 στην ελληνική κοινωνία.

Μια κοπέλα, σύμφωνα με όσα καταθέτει, ξύπνησε σε ένα άγνωστο δωμάτιο ξενοδοχείου, είχε κλήσεις στο κινητό της από έναν “φίλο” που την προέτρεψε να ντυθεί και να φύγει γρήγορα. Κοιτάζοντας το σώμα της συνειδητοποιεί ότι είναι γυμνή. Στο δωμάτιο γύρω της βρίσκει ανδρικά ρούχα πεταμένα, χάπια και προσωπικά είδη που δεν είναι δικά της. Δεν θυμάται πώς βρέθηκε εκεί, δεν θυμάται να γδύθηκε μόνη της και συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο του σώματός της.

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας αλλά δεν είναι. Είναι η τραγική πραγματικότητα.

Η Γεωργία επέλεξε να πάει σε ένα πάρτι που την κάλεσε “φίλος” της για να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Η Γεωργία έχασε όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους ξαφνικά και αναπάντεχα.

“Δεν ήθελα να γυρίσω σε ένα άδειο σπίτι μόνη μετά την αλλαγή”

ακούσαμε να λέει στη συνέντευξη της και ένα κρακ ακούστηκε μέσα μου. Αυτή η επιλογή της θα της κοστίσει ένα τραύμα, ένα τραύμα που πολλές γυναίκες κουβαλούν μέσα τους και προσπαθούν να επουλώσουν.

Τα γεγονότα όπως τα αφηγείται η ίδια είναι τα εξής.

Πήγε στο πάρτι, μετά από προτροπή ενός “φίλου” που εμπιστευόταν, σε μια σουίτα ξενοδοχείου μαζί με μια φίλη της. Εκεί συνάντησαν ακόμα μια γνωστή και έκατσαν οι τρεις τους σε μια γωνιά συνειδητοποιώντας ότι αυτό δεν είναι ένα από τα πάρτι που συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο κόσμος πολύ κυριλέ, η ατμόσφαιρα διαφορετική, πολλές γυναίκες λιγότεροι άνδρες.

Ένα ποτό που της πρόσφεραν και δεν ετοίμασε η ίδια φαίνεται ότι ήταν το πρώτο βήμα που θα οδηγούσε λίγες ώρες αργότερα στην αποτρόπαια πράξη που κατήγγειλε.
Δε διασκεδάζουν ιδιαίτερα οπότε αποφασίζουν να φύγουν. Η ίδια έψαχνε το αυτοκίνητο της αλλά δεν κατάφερε να το βρει. Οι δυνάμεις τις είχαν αρχίσει να την εγκαταλείπουν και έψαχνε επειγόντως κάπου να ξαπλώσει καθώς ένιωθε ότι θα καταρρεύσει. Τελικά γυρίζει πίσω στο ξενοδοχείο, κλείνει ένα δωμάτιο, το πληρώνει και πηγαίνει να ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Στο δρόμο προς το δωμάτιο της, όπως ισχυρίζεται η Γεωργία την πήρε τηλέφωνο ο “φίλος” να τη ρωτήσει αν είναι καλά, του είπε ότι γύρισε στο ξενοδοχείο και πάει στο δωμάτιο της να ξαπλώσει. Αυτό ήταν. Λίγο μετά 3 άνδρες την συνάντησαν στο διάδρομο, την οδήγησαν σε μια σουίτα και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.
Η ίδια αναφέρει ότι μόλις βρήκε τις αισθήσεις της το επόμενο πρωί πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το βιασμό της.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις έγιναν όπως υποστηρίζει, με κάποιες παραλείψεις. Πήραν δείγμα ούρων όμως δεν τις έκαναν εξετάσεις αίματος. Ο ιατροδικαστής που έπρεπε να την εξετάσει κατάφερε να την δει 3 μέρες μετά το συμβάν! Η Γεωργία έπρεπε όλες αυτές τις μέρες να μείνει χωρίς να πλυθεί! Ο ανακριτής την κάλεσε 14 μέρες μετά το συμβάν για να καταθέσει. Όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει τη συνέντευξη που παραχώρησε η ίδια στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μπορεί να τη δει εδώ

Όλα αυτά που καταθέτει η ίδια μας γεννούν απορίες αλλά και αγανάκτηση!

Γιατί; Για ποιο λόγο οι τοξικολογικές δεν έγιναν ολοκληρωμένες; Γιατί δεν της πήραν αίμα για τις εξετάσεις; Γιατί ο ιατροδικαστής την είδε την 3η μέρα; Που ακούστηκε; Θύμα ομαδικού βιασμού να υπόκειται σε τέτοιο βασανιστήριο! Να πρέπει να μείνει 3 ολόκληρες μέρες με το γενετικό υλικό των βιαστών της πάνω στο σώμα της. Γιατί; Ο ανακριτής γιατί την κάλεσε την 14η μέρα; Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για όλους;

Τέλος θέλω να απευθύνω μια ερώτηση σε όλες και όλους τους “δημοσιογράφους” τις “τηλεπερσόνες” τα πρώην μοντέλα και τις γλάστρες σε κάθε πρωινή και μεσημεριανή εκπομπή. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα είχατε τις ίδιες εμετικές τοποθετήσεις;

Ακούσαμε αυτές τις μέρες ότι “δεν γίνονται πάρτι σε σουίτες ξενοδοχείων” οτι “τρία ωραία, νέα παιδιά δεν έχουν την ανάγκη να ναρκώσουν μια κοπέλα για να συνευρεθούν μαζί της” ακούσαμε πως τα “”παιδιά” (τους βιαστές εννοούν) έχουν πέσει θύμα της εμπορευματοποίησης της ερωτικής μας ζωής” ακούσαμε πως η Γεωργία “επέλεξε ΜΟΝΗ της να πάει στον ιατροδικαστή την 3η μέρα”. Ήθελε δηλαδή να μείνει 3 μέρες σε αυτή τη κατάσταση μέχρι να εξεταστεί. Ακούσαμε άλλους να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και να μας αποκαλούν “δικαστές του ποπού” επειδή διαμαρτυρηθήκαμε γι’ αυτά που ακούσαμε.Και αργότερα τους είδαμε να μας ζητούν συγγνώμη.

Θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή, μη ζητάτε συγγνώμη, όταν δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε κάνει λάθος. Γιατί καταντάτε γραφικοί.

Δεν διαμαρτυρηθήκαμε για την κουβέντα “νέοι και ωραίοι“, διαμαρτυρηθήκαμε για την κουλτούρα βιασμού που αναπαράγεται μέσα από τις εμετικές τοποθετήσεις σας. Ο βιασμός δεν έχει καμία σχέση με ερωτική πράξη, τίποτα ερωτικό δεν υπάρχει σε μια τέτοιου είδους ενέργεια. Είναι επιβολή δύναμης, αρρωστημένη χρήση εξουσίας πάνω στο σώμα κάποιου άλλου, μια ποινικά κολάσιμη πράξη! Επομένως δεν μας ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση του δράστη καθώς δεν αφορά τίποτα το ερωτικό.

Τέλος η Γεωργία είναι το παιδί όλων μας!

Είδαμε την καθαρή, πληγωμένη και καθόλου φοβισμένη ματιά της και καταλάβαμε αμέσως σε ποιανού το πλευρό θέλουμε να σταθούμε.
Το θέμα είναι με ποιανού το μέρος είστε εσείς;

Στη προηγούμενη ζωή, ήμουν θαλασσοπόρος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *