Νέος γονιός,  Οικογένεια

Πράγματα που μας μαθαίνει ένα μωράκι

Καλώς η κακώς μερικά πράγματα τα μαθαίνουμε μόνο μέσα από την εμπειρία. Αυτό πιστεύω θα απαντήσουν πολλές μανούλες που περάσανε από το στάδιο που τα παιδάκια τους ήταν βρεφάκια.

Η δική μου εμπειρία:

  1. Η μητρότητα μας κάνει άθραυστες. Πολλές φορές φτάνουμε σε εκείνο το σημείο που πιστεύουμε ότι θα καταρρεύσουμε … λέμε “δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια!!” με δάκρυα στα μάτια και μετά… το κάνουμε. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα , βρίσκουμε μέσα μας την ενέργεια που δεν ξέραμε ότι είχαμε και συνεχίζουμε. Κοιτάμε μέσα στα μάτια τους και ξέρουμε ότι θα περνούσαμε μια ζωή άγρυπνες , θα αντέχαμε κάθε πόνο αν αυτό χρειαζόταν για να τα προστατεύσουμε.
  2. Αυτή η υπεροχή βρεφική μυρωδιά δεν κρατάει για πάντα. Κάποια στιγμή όλα αλλάζουν , κρέμες , αφρόλουτρα , σαμπουάν , απορρυπαντικά κλπ. Ρουφήξτε λοιπόν την υπέροχη αυτή μυρωδιά όσο υπάρχει ακόμη.
  3. Οι δουλείες του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ … τελειώνει όμως το στάδιο που το παιδί μας είναι ένα ζουμερό και λαχταριστό μωράκι. Γι’ αυτό ας αφήσουμε το βουνό με τα ασιδέρωτα να ψηλώνει , ας μην πλύνουμε αμέσως τα πιάτα , ας μην μαγειρέψουμε μια μέρα!!! Ας διαθέσουμε τον χρόνο και την ενέργεια στο μωράκι μας και όχι στο νοικοκυριό.
  4. Όλα είναι μια φάση και θα περάσουν. Ακούγεται πολύ γραφικό αλλά είναι η αλήθεια. Σύντομα όλα θα γίνουν όπως πριν. Το μωράκι μας θα κοιμάται τα βράδια, θα απολαύσεις ξανά το διπλό κρεβάτι με τον σύζυγό σου. Το σώμα σου … και αυτό θα γίνει όπως πριν (ή μπορεί να χρειαστεί λίγη βοήθεια), το στήθος σου δεν θα πονάει πια , δεν θα είναι πρησμένο , δεν θα στάζει γάλα.

Αυτά μου έμαθε το μωράκι μου μανούλες. Γι’ αυτό αφήστε στην άκρη οτιδήποτε περιττό σας ξοδεύει χρόνο και μαζί με τον σύζυγό σας απολαύστε το μωράκι σας, αγαπήστε το πολύ, παίξτε μαζί του , να το φιλάτε όλη μέρα / κάθε μέρα , να το αγκαλιάζετε σφιχτά.

Είναι μια δύσκολη περίοδος ο πρώτος χρόνος αλλά και ο πιο καθοριστικός για το μωράκια σας.

Λατρεύω τα disco party!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *