Αλμυρές συνταγές,  Μαγειρική

Ριζότο με γαρίδες

Αυτή η περίοδος είναι η πιο καλή περίοδος για θαλασσινά, λίγο η νηστεία λίγο ο καιρός που ανοίγει, επιβάλλουν τα θαλασσινά.

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω σήμερα σκέφτηκα να κάνουμε ένα πεντανόστιμο και εύκολο ριζότο με γαρίδες.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε (για δύο με τρεις μερίδες):

10-15 γαρίδες 

1 σκελίδα σκόρδο 

Μισό κρεμμύδι ξερό 

2 κουτάλια της σούπας σάλτσα 

1 ντομάτα στο μπλέντερ 

Μαϊντανό 

40 γρ ελαιόλαδο 

1 ποτήρι ρύζι 

2 ποτήρια ζεστό νερό 

Αλάτι (όσο θέλετε)

Εκτέλεση 

1.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να χρυσαφισουν.

2. Βγάζουμε το σκόρδο και βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι τις γαρίδες και τα τηγανίζουμε.

3. Προσθέτουμε τη ντομάτα που είχαμε περάσει στο μπλέντερ και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

4. Προσθέτουμε τα δύο ποτήρια ζεστό νερό.

5. Βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το ρύζι.

6. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να δέσει το φαγητό και μετά σερβίρουμε.

Αυτή ήταν η εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή μου. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. 

Καλή όρεξη φίλες και φίλοι μου!

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *