Ομορφιά,  Υγεία / Ομορφιά

Αποτρίχωση με κλωστή

Σήμερα βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου και είπα να πάω μία βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο. Είδα ότι είχαν στήσει ένα κιόσκι και κάνανε αποτρίχωση με κλωστή. Ενθουσιάστηκα μόλις το είδα. Ξαφνικά ήρθαν εικόνες στο μυαλό μου από την παιδική μου ηλικία. Τότε που η μαμά μου, μαζί με τις θείες μου μαζεύονταν και βγάζανε τις τρίχες από τα φρύδια και το άνω χείλος με κλωστή.

Και αφού έκατσα και χάζεψα για αρκετή ώρα τη μία μετά την άλλη κυρία, να εφαρμόζουν αυτή την αρχαία μέθοδο αποτρίχωσης πήγα και εγώ να δοκιμάσω για πρώτη φορά.

Έτσι λοιπόν έκατσα. Η κοπέλα ξεκίνησε αρχικά με τα φρύδια και στη συνέχεια με το άνω χείλος. Κάποια στιγμή ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια μου, δεν ήταν από συγκίνηση, ήταν γιατί αισθάνθηκα λίγο πόνο. Μπορώ να πω όμως, ότι ο πόνος αντέχεται. Στην ουσία είναι ο πόνος σαν το τσιμπιδάκι και λίγο πιο υποφερτός. Η διάρκεια που μου έκανε τα φρύδια και το άνω χείλος ήταν πέντε με επτά λεπτά (συνολικά) και τα χρήματα 10 ευρώ.

Έφυγα από εκεί πολύ χαρούμενη.Η κοπέλα είχε κάνει θαύματα και στα φρύδια και στο άνω χείλος.

Μόλις έφτασα σπίτι, χαρούμενη, πήρα τη μητέρα μου και της λέω “έλα μαμά έκανα τα φρύδια και το άνω χείλος σήμερα με κλωστή όπως τα έκανες εσύ με τις θείες”. Η μαμά μου άρχισε να γελάει, λέω “γιατί γελάς” μου  λέει “με πηγές χρόνια πίσω, άσε που νόμιζα ότι πλέον δεν χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, που υπάρχουν από την αρχαιότητα” και όμως της λέω είναι της μόδας ξανά. 

Μετά άρχισα λίγο να τη ρωτάω για αυτή την τεχνική. Σκέφτηκα μήπως το καθιερώσω και εγώ και πλέον ακολουθώ αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης. Της ζήτησα να μου πει ό,τι ξέρει για την αποτρίχωση με κλωστή.

Πάρε χαρτί λέει και γράψε,  μην με ρωτάς πάλι, γιατί ξεχνάς τελευταία (γέλια και από τις δυο)

  1. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης, χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο.
  2. Χρειαζόταν επανάληψη μετά από 3 εβδομάδες καθώς η κλωστή αφαιρεί εντελώς τη τρίχα από τη ρίζα της και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. 
  3. Η τρίχα κάθε φορά θα βγαίνει ακόμα πιο λεπτή και πιο μαλακή. 
  4. Ο πόνος εξαρτάται από το πόσο ανοχή έχει ο καθένας σε αυτόν.
  5.  Αποφεύγουμε να κάνουμε αποτρίχωση τις μέρες της περιόδου, λίγες μέρες πριν ή μετά την περίοδο, γιατί το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και ο πόνος είναι ακόμα πιο έντονος.
  6. Συνήθως κάνουμε αποτρίχωση μια εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου.
  7. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου. Χρειάζεται να στο δείξει κάποιος και αρκετή εξάσκηση, γιατί μπορεί να σπάσει κάποια τρίχα και η αποτρίχωση να μην κρατήσει τόσο καιρό ή μπορεί να τραυματιστεί το δέρμα σου.
  8. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης σε βοηθάει και στις ρυτίδες, καθώς σε αντίθεση με το τσιμπιδάκι, καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο. 

Κλείνοντας, μου έδωσε την υπόσχεση, πως την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, θα μου δείξει και θα μου μάθει πώς να κάνω σωστά αποτρίχωση μόνη μου με κλωστή.

Α ρε μάνα, ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια είσαι πάντα. Ανυπομονώ για το επόμενο ραντεβού μας, για να μάθω περισσότερα πράγματα για αυτή την αρχαία και διαχρονική μέθοδο αποτρίχωσης.

Εσείς έχετε να προτείνετε κάποια ωραία μέθοδο αποτρίχωσης;

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *