Ομορφιά,  Υγεία / Ομορφιά

Εποχική τριχόπτωση είναι θα περάσει…

Μπορεί την άνοιξη  να ανθίζουν τα λουλούδια, αλλά τα μαλλιά σου πέφτουν, όπως ακριβώς και το φθινόπωρο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ξυπνώντας ένα πρωί παρατηρείς ολόκληρες τούφες να πέφτουν. Παρατηρείς τρίχες στη χτένα, στο πάτωμα, στα ρούχα, στον νιπτήρα, στο κρεβάτι, στο αυτοκίνητο, παντού. Μην πανικοβάλλεσαι, δεν είσαι η μόνη!

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε το φαινόμενο της εποχικής τριχόπτωσης, τις αιτίες, την αντιμετώπιση και ό,τι θα θέλαμε να ξέρουμε για την τριχόπτωση.

Αρχικά παρατηρώντας την έντονη τριχόπτωση αγχωνόμαστε. Πολλές φορές, γιατί αγνοούμε, πως είναι φυσιολογικό να χάνουμε 50-100 τρίχες κατά μέσο όρο καθημερινά. Η απώλεια των τριχων  μπορεί να φτάσουν και 150-250 όταν κάνουμε μπάνιο.

Η απώλεια αυτή μπορεί να μας επηρεάσει ψυχολογικά. Σκεφτόμαστε, πως θα χάσουμε εν μέρη τα μαλλιά μας και κατά συνέπεια ένα μέρος της γοητείας μας.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η εποχική τριχόπτωση είναι μια προσωρινή κατάσταση, που κρατάει κάποιες εβδομάδες (συνήθως δυο μήνες) και έτσι,όπως εμφανίζεται, εξαφανίζεται κιόλας.

Η εποχική τριχόπτωση συμβαίνει, επειδή οι άνθρωποι όπως και όλα τα θηλαστικά αλλάζουν τρίχωμα. Για αυτό το λόγο ακούμε συχνά, πως οι τρίχες έχουν και αυτές τον δικό τους κύκλο ζωής (δηλαδή αναπτύσσονται, διατηρούνται, αποδυναμώνονται και πέφτουν).

Επίσης οι τρίχες καλούνται να ανταπεξέλθουν στις νέες καιρικές συνθήκες. Έτσι επηρεάζεται και η συνολική υγεία των μαλλιών μας και εμφανίζεται η εποχική τριχόπτωση.

Παρόλα αυτά όμως, ενώ είναι παροδική και αναστρέψιμη κατάσταση.Υπάρχουν τρόποι ωστόσο,να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να παραμείνουν υγιή.

Παρακάτω αναφέρουμε τους κυριότερους τρόπους.

  • Πρέπει να έχουμε μια σωστή διατροφή , πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και σε πολλά τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Β. Καθώς και να ελαττώσουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.
  • Να χρησιμοποιήσουμε ένα σωστό σαμπουάν και conditioner, που θα βοηθήσουν την αναγέννηση και τον σωστό καθαρισμό των μαλλιών.
  • Καλό είναι να αποφύγουμε τα πολλά προϊόντα styling που ξεραίνουν τα μαλλιά.
  • Επιθυμητό είναι ένα μασάζ 2-3 λεπτά την ώρα του μπάνιου, για να βοηθήσουμε την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και έτσι να μειωθεί η τριχόπτωση.
  • Να χρησιμοποιήσουμε όσο λιγότερο μπορούμε πιστολάκι , ισιωτικές και οτιδήποτε παράγει θερμότητα.
  • Να προσπαθήσουμε να μην αγχωνόμαστε, γιατί το άγχος είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες τριχόπτωσης.

Γνωρίζοντας λοιπόν, τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της εποχιακής τριχόπτωσης, θα την αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο. Την επόμενη φορά θα είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα είναι μια κατάσταση, που θα μας στρεσάρει και θα μας ρίξει στα πατώματα.

 

Υ.Γ αν η τριχόπτωση κρατήσει παραπάνω από δύο μήνες ή πέφτουν πιο πολλές τρίχες από όσες αναφέραμε, είναι καλό να επισκεφτούμε έναν ειδικό (δερματολόγο) για να μας βρει την λύση.

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *