Βιβλία,  Παραμύθια με κόστος μικρότερο από 5€,  Ταινίες / Βιβλία

Προτάσεις Αυγούστου

1. Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ / Jutta Langreuter / εικονογράφηση: Stefanie Dahle

Είναι μια τρυφερή ιστορία που μας διδάσκει κάτι πολύ όμορφο. Ακόμη και όταν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, ακόμη και όταν νιώθουμε ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει ή όταν νευριάζουμε και απλά θέλουμε να εξαφανιστούμε, στο τέλος, το μέρος που μπορούμε να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας και να νιώθουμε την αγάπη να ξεχειλίζει από την καρδιά μας είναι μόνο ένα.

Στα θετικά: Η ονειρική εικονογράφηση!

Ο Γιόσι το λαγουδάκι τσακώνεται με τη μαμά του. Δεν θέλει να συγυρίζει τα παιχνίδια του, δεν θέλει να πλένεται και να κάνει γυμναστική κάθε πρωί! Με τις οικογένειες των φίλων του θα περνάει σίγουρα καλύτερα, σκέφτεται – κι αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του. Κάτι του λείπει, όμως. Κάτι του λείπει τόσο πολύ, που τον πονάει η καρδιά του…

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος2. Η ξύπνια βασιλοπούλα / Αγγελική Δαρλάση / εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι μια απόπειρα να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για το βιβλίο. Δίνει αφορμές για συζητήσεις γύρω από πολλά θέματα κυρίως όμως το πώς μας κάνει να αισθανόμαστε η ανάγνωση καινούριων βιβλίων καθώς και το κατά πόσο κερδισμένοι είμαστε όταν παρασυρόμαστε στον κόσμο τους.

Στα θετικά: Δώρο η αφήγηση σε qr code.

Η βασιλοπούλα Ωραία βαριέται τόσο πολύ, που όλο κοιμάται! Αλλά δεν είναι η μόνη. Στα μέρη τους το έχουν συνήθεια να κοιμούνται ακόμα κι όρθιοι. Βλέπετε, το βασιλικό της σόι κατάγεται από εκείνη την παλιά Ωραία Κοιμωμένη. Όλα όμως θ’ αλλάξουν όταν πάνω στη βασιλοπούλα σκουντουφλήσει ένας περαστικός νεαρός. Άραγε πρόκειται για πρίγκιπα; Και πώς ένα βιβλίο θα καταφέρει να μεταμορφώσει όχι μόνο την ίδια αλλά και όλους τους κατοίκους της χώρας;

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ανήκει στην αγαπημένη σειρά μικρές καληνύχτες
3. Τα σχήματα / Οντρεϊ  Μπουκέ / εικονογράφηση: Φαμπιάν Οκτό Λαμπέρ

Ένα βιβλίο για μικρότερα παιδιά που τους βοηθάει να ξεχωρίσουν τα σχήματα. Με αφορμή τα γενέθλια του μπλε ποντικού τα ποντικάκια σκέφτονται τι δώρο θα του κάνουν και εμείς διαλέγουμε μαζί τους δώρα, σε διαφορετικά σχήματα.

Στα θετικά: Οι σελίδες είναι από χαρτόνι και έτσι δεν μπορούν να τις σκίσουν οι μικροί μας φίλοι.

Οι ποντικοί παίζουν με τα σχήματα. Ο μπλε ποντικός έχει γενέθλια. Οι φίλοι του του φέρνουν πολλά δώρα, μα το καθένα έχει σχήμα διαφορετικό.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κατάλληλο για ηλικίες από 2 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
4. Ευχαριστώ, παρακαλώ ευγενικά θα πω! / Barbara Joosse / εικονογράφηση: Jennifer Plecas

Διαβάζοντας τον τίτλο περιμένεις να έρθεις σε επαφή με ένα από τα “διδακτικά” αυτά βιβλία, που κουνώντας το δάχτυλο, σου λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένα παιδί. Κι όμως όχι. Η Αρετή περιγράφοντας διάφορες καταστάσεις που έχει βρεθεί, μας εξηγεί ποιες λέξεις τη βοήθησαν και ποιες όχι.

Στα θετικά: Βοηθάει το παιδί να καταλάβει τα συναισθήματά του και αυτά που δημιουργεί σε άλλους ανάλογα τις λέξεις που χρησιμοποιεί

Η ζωή γίνεται πολύ πιο όμορφη όταν μάθουμε να χρησιμοποιούμε μερικές μικρές και ευγενικές λέξεις. Άλλωστε σε όλους μας αρέσει να ακούμε καλά λόγια! Ευχαριστώ , παρακαλώ και τόσες ακόμη ωραίες λεξούλες, ευγενικά θα πω!

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κατάλληλο για ηλικίες από 4 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος
5. Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου / Μαριέττα Κόντου / εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου

Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστορία δίνεται έμφαση στην διατήρηση των δεσμών που δημιουργούμε με πράγματα και ανθρώπους που γνωρίζουμε καλά. Αποτυπώνει με πολύ όμορφο τρόπο τον κόπο της χειρωνακτικής εργασίας. Περνάει στα παιδιά ένα πολύ σημαντικό μάθημα, που ακόμα και οι κάποιοι μεγάλοι το έχουν ξεχάσει, ότι η ζωή μας γίνεται μοναδική όταν κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Στα θετικά: Δώρο η αφήγηση σε qr code.

Ένας τσαγκαράκος, μια μικρή πολιτεία, πολλά ξηλωμένα παπούτσια και μπόλικη δουλειά! Τι θα γίνει τελικά; Είναι όλα για πέταμα ή μήπως τα μαγικά χέρια του μπορούν, όταν βάζουν κάτι χρήσιμο και κάτι αγαπημένο στη βελόνα τους, να τα κάνουν όλα σαν καινούρια; Μήπως τελικά η αγάπη κάνει τα μεγάλα μικρά και τα μικρά μεγάλα; Και ποιά είναι η μαγική συνταγή για να μη ξεχνάμε και κυρίως να μη… πετάμε;

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ανήκει στην αγαπημένη σειρά μικρές καληνύχτες

…Η συνέχεια τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Στη προηγούμενη ζωή, ήμουν θαλασσοπόρος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *