Βιβλία,  Ταινίες / Βιβλία

4 βιβλία που διάβασα: εντυπώσεις!

Κάθε νέα χρονιά ορίζω τους στόχους μου. Αυτή τη χρονιά είπα να ξεκινήσω εντατικά το διάβασμα και πάλι… Η αρχή της χρονιάς με βρήκε να διαβάζω λίγο περισσότερο από την περσινή και υπάρχουν 4 βιβλία που ξεχώρισα. Σίγουρα είναι άσχετα το ένα από το άλλο, αλλά αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα μου, νομίζω… ότι ασχολούμαι με πολλά και διάφορα.

Εάν θέλετε τη γνώμη μου, λοιπόν, αυτά τα 4 βιβλία μπορούν να κλέψουν την καρδιά σας (για διαφορετικούς λόγους το καθένα).


Βιβλίο 1ο

Τζέιν Έιρ: Μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ
Η πολυαγαπημένη μου Google λέει ότι “το 88% των χρηστών δήλωσε ότι του άρεσε αυτό το βιβλίο”. Ένα βιβλίο γραμμένο το 1847 για μία κοπέλα που έπειτα από μία σειρά δύσκολων καταστάσεων διατηρεί την εσωτερική της δύναμη και αξιοπρέπεια. Παρακολουθώντας όλα τα στάδια της ζωής της ο αναγνώστης βλέπει μια τολμηρή γυναίκα που ό,τι καταφέρνει το καταφέρνει μόνη της, με μία δόση επανάστασης, λογικής και μεγάλης υπομονής.

Τζέιν Έιρ: Μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ

Διαχρονικά αγαπημένη από κάθε γυναίκα, που βρίσκει ένα κομμάτι της στο χαρακτήρα της Τζέιν Έιρ. Θα ταυτιστείτε, θα θυμώσετε, θα μελαγχολήσετε και θα γεννήσετε την ελπίδα, όσο διαβάζετε το εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα.

Τζέιν Έιρ: Μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ


Η δική μου αίσθηση: Είχα το βιβλίο στην βιβλιοθήκη μου για περισσότερα από 10 χρόνια και ποτέ δεν το διάβασα, επειδή ήταν στα αγγλικά (που, εντωμεταξύ, επίτηδες το είχα αγοράσει στα αγγλικά – σε μία εποχή που ήθελα να τα βελτιώσω). Δεν το διάβασα τότε, αλλά τώρα! Μπορώ να πω ότι τώρα το εκτίμησα περισσότερο από ότι θα το εκτιμούσα αν το διάβαζα 10 χρόνια πριν… Νιώθω πως σίγουρα κάθε γυναίκα θα βρει ένα στοιχείο να ταυτιστεί με την ηρωίδα. Εγώ ένιωσα πως η υπομονή της πρωταγωνίστριας μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη δική μου ζωή. Μία υπομονή που γεννά ελπίδα. Την ελπίδα που όλοι χρειαζόμαστε…Βιβλίο 2ο

This is Marketing: You Can’t Be Seen Until You Learn To See του Seth Godin.

Άλλο ένα βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά. Η γλώσσα είναι απλή και η ανάγνωση γίνεται πολύ εύκολα. Ένα βιβλίο που σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα την ουσία του μάρκετινγκ. Γίνεται οδηγός σου για πολλές ιδέες και δράσεις που θέλεις να προσπαθήσεις να πετύχεις.

Μία μεγάλη ιδέα παρουσιάζεται σε ολόκληρο το βιβλίο: Οι μεγάλοι marketers δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τους καταναλωτές για να λύσουν τα προβλήματα της επιχείρησης, αλλά χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ για να λύσουν τα προβλήματα των καταναλωτών. Θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο! Οπότε τι χρειάζεται κανείς; Μία καλή ιδέα, με μία καλή ιστορία πίσω από αυτήν και έναν καλό σκοπό μέσα από δράσεις που θα συζητηθούν!

This is Marketing: You Can’t Be Seen Until You Learn To See

Η δική μου αίσθηση: Ενσυναίσθηση και γενναιοδωρία! Όταν αυτές οι δύο υπέροχες έννοιες ενταχθούν στο μάρκετινγκ το κάνουν ισχυρό και αποτελεσματικό. Το βιβλίο έρχεται να διδάξει ότι ο καταναλωτής πρέπει να είναι το επίκεντρο, αν θέλουμε να κάνουμε την επιχειρηματική μας ιδέα να πετύχει. Ένα βιβλίο για όσους αγαπούν το μάρκετινγκ, τις νέες ιδέες και σκέφτονται να επενδύσουν σε αυτές…

Θα το βρείτε εδώ.


Βιβλίο 3ο

Η δική μου Αντιγυμναστική των Marie Bertherat και Thérèse Bertherat

Η Δήμητρα Σκούρα είναι πιστοποιημένη πρακτικός της Αντιγυμναστικής και θέλησε να μεταφράσει το βιβλίο των Marie Bertherat και Thérèse Bertherat για να γνωρίσουμε την Αντιγυμναστική και στην Ελλάδα. Μια πρωτοποριακή μέθοδος ευεξίας που μπορεί να εφαρμοστεί στο δρόμο, στο σπίτι ή στο γραφείο για να μας βοηθήσει να βρούμε τη χαμένη μας ενέργεια. Η εργασία στο σώμα γίνεται εις βάθος και μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα κάθε του σημείο.

Η δική μου Αντιγυμναστική

Η δική μου αίσθηση: “Αυτή θα είναι και η αρχή μιας όμορφης ιστορίας”, αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ισχύει απόλυτα! Κάθε άσκηση – κίνηση που εφαρμόζω με βοηθά να καταλάβω ότι το σώμα έχει πολλές δυνατότητες. Η αναπνοή γίνεται καλύτερη, πιο βαθιά και ήρεμη, το σώμα ξεμπλοκάρει. Ένα μήνα, αφότου το ξεκίνησα, μπορώ να πω ότι ο πόνος στη μέση έχει μειωθεί, ενώ ουσιαστικά δεν έκανα καμία άσκηση αποκλειστικά για την μέση. Παράξενο, αλλά και όμορφο συναίσθημα θα έλεγα. Χωρίς να είμαι υπέρμαχος των εναλλακτικών εφαρμογών αυτό το βιβλίο με εξέπληξε ευχάριστα!

Θα το βρείτε εδώ.


Βιβλίο 4ο

Στις κουρασμένες ψυχές της Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά

Για το βιβλίο αυτό έχει μιλήσει η ίδια η Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά μέσα από την αφιέρωση που θα βρείτε στις πρώτες του σελίδες. Τα δικά μου λόγια είναι φτωχά, η φωτογραφία τα λέει όλα από μόνη της…

Στις κουρασμένες ψυχές της Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά
Στις κουρασμένες ψυχές της Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά

Η δική μου αίσθηση: Αγάπη! Αυτή η λέξη ας συνοδέψει τις ψυχές μας. Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο από αυτό που σου γεμίζει την καρδιά με αγάπη… Τέτοια βιβλία σας εύχομαι να γεμίζουν τη βιβλιοθήκη σας! Βιβλία γεμάτα αγάπη…

Θα το βρείτε εδώ.

Σίγουρα τα βιβλία που προτείνω δεν ταιριάζουν σε όλους, απλά όπως ήδη ανέφερα στην αρχή είναι μερικά από αυτά που διάβασα τον προηγούμενο μήνα και τα προτείνω για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Εάν έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά θα ήθελα να μου γράψετε στα σχόλια τις δικές σας εντυπώσεις.
Εάν έχετε να μου προτείνετε και εσείς μερικά βιβλία, πάλι θα χαρώ να μου γράψετε…


Σας φιλώ,
το τριγωνάκι σας!

Αγαπώ να παρακολουθώ ντοκιμαντέρ με καρχαρίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *