Νέος γονιός,  Οικογένεια

Όχι ούτε ένα χτύπημα στο ποπό!!

Καθόμασταν τις προάλλες για καφέ με μία παρέα που δεν έχουν παιδιά. Το παιδάκι μας, όπως όλα τα παιδιά ξεκίνησε να γκρινιάζει, γιατί κουράστηκε. Ακούω ξαφνικά τη φράση “δώσε του και ένα χτύπημα στο ποπό για να ηρεμήσει, δεν θα πάθει τίποτα”.

Το πρόσωπό μου και η γκριμάτσα μου τα είπε όλα. Παρόλαυτα συνέχισε ο άνθρωπος αυτός προσπαθώντας να με πείσει, ότι το ξύλο και η βία είναι ένας τρόπος συμμόρφωσης για ένα δίχρονο παιδάκι.Μου έλεγε, πώς και εμείς που φάγαμε ξύλο δεν πάθαμε και τίποτα.

Ένα χτύπημα στο ποπό δεν είναι τίποτα. 

Όχι παλιέ μου φίλε, γιατί από αυτή τη στιγμή είσαι παλιός φίλος για μένα.Ένα απλό χτύπημα στο ποπό μπορεί να καταστρέψει μία ψυχούλα, μικρή. Μπορεί να δημιουργήσει φόβο, που δεν έχεις φανταστεί.Μπορεί να διαμορφώσει όλο το χαρακτήρα  του. Μπορεί να δημιουργήσει στη συνέχεια ένα παιδί φοβισμένο,ανίκανο και μεγαλώνοντας ένα άτομο με βίαιη συμπεριφορά, τόσο προς τους οικείους του αλλά και όχι μόνο. Πώς μου λες εσύ να δώσω ένα χτύπημα στον ποπό;     

Εσύ μπορεί να έμαθες από τους γονείς σου μόνο τα χτυπήματα στον ποπό και δεν ξέρω και εγώ πού αλλού, άλλα οι εικόνες που έχω εγώ από την παιδική μου ηλικία και τους γονείς μου, είναι χαρούμενες. Δεν είναι στιγματισμένες, ούτε μαυρισμένες με χτυπήματα αθώα κατά εσένα. Εμένα οι γονείς μου μου έμαθαν το διάλογο, την αγάπη και τη σωστή συμπεριφορά και αυτά προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω στο παιδί μου.Δεν μου έμαθαν να επιβάλλομαι σε ένα πιο αδύναμο από μένα. 

Σαν συμβουλή θα σου έλεγα, πως επειδή είσαι ένας μελλοντικός γονιός, να ξεχάσεις τα αθώα χτυπηματάκια. Γιατί δεν είναι καθόλου αθώα. Αλλά να συγκεντρωθείς στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να αλλάξεις τις ιδέες και τις πεποιθήσεις σου πριν γίνεις γονιός, γιατί τότε θα είσαι υπεύθυνος για ένα πλασματάκι. Θα δημιουργήσεις μία ψυχή που πρέπει να είναι χαρούμενη, όχι δυστυχισμένη. Ένα παιδάκι που θα πρέπει να έχει όμορφες στιγμές από την παιδική του ηλικία, για να γίνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος στη συνέχεια.

Σε σένα, λοιπόν, που προσπαθείς να μου βάλεις μυαλό,θα σου λεγα να σκεφτείς πάρα πολύ καλά πριν ξαναμιλήσεις. Αυτά με αγάπη σε σένα παλιέ μου φίλε.

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *