Γλυκά,  Μαγειρική

Μελομακάρονα εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα

Χριστούγεννα σημαίνει μελομακάρονα. Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου, και όχι άδικα. Αυτές τις μέρες τα σπίτια όλα γεμίζουν υπέροχες μυρωδιές. Μία από αυτές είναι οι μυρωδιές των χειροποίητων μελομακάρονων. Εδώ θα δούμε χειροποίητα μελομακάρονα που γίνονται εύκολα, γρήγορα, αλλά και πεντανόστιμα.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τι θα χρειαστούμε.

Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

1,5 κόκκινη φαρίνα

1,5 ποτήρι του νερού λάδι

τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι

ένα φακελάκι baking powder

μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλο

μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ

Ενώ για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

2 ποτήρια του νερού νερό

2 ποτήρια του νερού μέλι

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

Προαιρετικά θα χρειαστούμε και καρύδια.

Ετοιμάστε μία κούπα καφέ φίλες μου και πάμε. Αρχικά βάζουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα υλικά, που είναι για τη ζύμη. Έπειτα τα πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Φροντίζουμε να έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τα ψήνουμε για 30 λεπτά(ανάλογα με τον φούρνο). Το μυστικό εδώ είναι να φροντίσουμε, να έχουν τα μελομακάρονα απόσταση μεταξύ τους. Καλό θα ήταν από κάτω να βάλουμε κάποια λαδόκολλα.

Στη συνέχεια αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε και το σιρόπι.Σε μία κατσαρόλα λοιπόν τοποθετούμε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν δούμε το σιρόπι να βράζει και να δένει ξεκινάμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μελομακάρονα( με μια τρυπητή κουτάλα). Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο μελωμένα θέλουμε να είναι). Τα μελομακάρονα σας είναι έτοιμα!!! Αν θέλουμε, όμως να είναι πιο εντυπωσιακά και πιο νόστιμα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή όρεξη μελομακαρονούδες μου!!!

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *