Υγεία,  Υγεία / Ομορφιά

9+1 συμβουλές προστασίας από τον ήλιο

Καλοκαίρι παιδιά… καλοκαίρι! Η ηλιόλουστη ύπαιθρος μας περιμένει να την απολαύσουμε!
Αλλά, μισό λεπτό! Είμαστε πραγματικά έτοιμοι να βγούμε στον ήλιο; Γνωρίζουμε τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός μας, που μπορεί να προκαλέσει η έκθεσή μας στον ήλιο;

Ας δούμε μαζί 10 συμβουλές για την προστασία μας από τον ήλιο και ας βεβαιωθούμε ότι τις ακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας!

  1. Όταν πρόκειται να βγούμε σε εξωτερικό χώρο φροντίζουμε να φοράμε αντηλιακή κρέμα με προστασία τουλάχιστον SPF 15 (οι δερματολόγοι προτείνουν τουλάχιστον SPF 30), να έχει προστασία UVA / UVB και να έχει αντοχή στο νερό.
  2. Εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακό! Επειδή χρειάζεται 15 λεπτά για να ξεκινήσει να προστατεύει το δέρμα μας, το τοποθετούμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεσή μας στον ήλιο. Σε στιγμές που μπορεί να ιδρώσουμε πολύ ή μετά από κολύμπι θα πρέπει να επαναλάβουμε ξανά την τοποθέτηση αντηλιακού, ακόμη και αν γράφει ότι είναι αδιάβροχο.
  3. Δεν ξεχνάμε τα χείλη μας. Προμηθευόμαστε προϊόντα για τα χείλη που έχουν αντηλιακή προστασία SPF 30 ή και υψηλότερο δείκτη. ακόμη και τα χείλη μας κινδυνεύουν από εγκαύματα ή καρκίνο του δέρματος. Εδώ να σημειώσουμε και την προσοχή μας και σε άλλα σημεία που μπορεί να ξεχνάμε, όπως τα αυτιά ή τα δάχτυλα των ποδιών.
  4. Παρακολουθούμε το δείκτη UV της περιοχής μας. Μπορούμε να το δούμε σε διάφορα sites όπως το https://www.meteo.gr/uv.cfm. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε πόσο υψηλός είναι ο δείκτης και συνεπώς πόσο θα πρέπει να προφυλαχτούμε από τον ήλιο.
  5. Μένουμε μακριά από την άμεση επαφή μας με το ηλιακό φως και αποφεύγουμε την έκθεσή μας στις ώρες μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα. Εάν πρέπει να βρισκόμαστε έξω αυτές τις ώρες φροντίζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο σε χώρο με σκιά.
  6. Καπέλα, ρούχα με μακριά μανίκια, γυαλιά ηλίου με σήμανση προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι μερικά από τα είδη ρουχισμού και αξεσουάρ που θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε ακόμη περισσότερο.
  7. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει μια συννεφιασμένη μέρα. Το 80% των UV ακτίνων του ηλίου περνάει μέσα από τα σύννεφα και είναι ικανό να βλάψει το δέρμα μας.
  8. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στις αντανακλάσεις… Η άμμος, το νερό είναι μερικές επιφάνειες που η αντανάκλαση του ήλιου μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα, ακόμη και αν νομίζουμε ότι είμαστε προστατευμένοι. Στην παραλία, λοιπόν, η προσοχή μας πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ακόμη και κάτω από την ομπρέλα.
  9. Πίνουμε νερό! Πολύ νερό! Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια.
  10. Ελέγχουμε τα φάρμακά μας. Υπάρχουν φάρμακα που κάνουν το δέρμα μας περισσότερο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορούμε να διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης του κάθε φαρμάκου που λαμβάνουμε αλλά και να δούμε μερικά από τα φάρμακα εδώ.

Αφού διαβάσουμε τις συμβουλές είμαστε έτοιμοι και έτοιμες για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις σε βουνό, θάλασσα, λιβάδια, χωριά ή πόλεις… Προστατεύουμε το δέρμα μας, προστατεύουμε τον εαυτό μας και απολαμβάνουμε ένα καλοκαίρι που θα έχουμε τον ήλιο σύμμαχο για τις όμορφες στιγμές που ηλιόλουστα θα μας χαρίσει..

Σ’ αγαπώ καλοκαιράκι…

Αγαπώ να παρακολουθώ ντοκιμαντέρ με καρχαρίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *