Εσωτερικό,  Οικογένεια

Ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Τα παιδικά μου χρόνια και οι διακοπές είναι συσχετισμένες με την όμορφη Σαρτη, που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.Τότε λοιπόν που ακόμα πηγαίναμε διακοπές όλοι μαζί ξαδέρφια, θείοι, θείες και περνούσαμε τόσο όμορφα σε αυτό το μαγικό μέρος, στη Σάρτη.

Όταν γίναμε και εμείς γονείς θέλαμε να πάμε τις πρώτες διακοπές με το μωρό και θέλαμε να ήταν κάπου κοντά στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί με την απόσταση το μωράκι μας αλλά και κάπου που να είναι όμορφα και καθαρά τα νερά.

Τότε σκέφτηκα και είπα στον άντρα μου, να πάμε στη Σάρτη.

Αυτό το μέρος το νοστάλγησα τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς είχα πάνω από μία δεκαετία να πάω.Οι αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο ήταν τόσο όμορφες και ήθελα πολύ να ξαναπάμε, τώρα πια ως γονιός και έτσι και κάναμε.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα τόσο πολύ να δω, πώς είχε γίνει η Σάρτη, αν υπήρχαν κάποιες αλλαγές και ήθελα τόσο πολύ να ευχαριστηθεί το μωράκι μας τις πρώτες του διακοπές. Έτσι ένα ωραίο Σάββατο πήραμε το αυτοκινητάκι και φτάσαμε στη Σάρτη. Το τοπίο από Θεσσαλονίκη-Σάρτη είναι μαγικό, με τα δέντρα, τις πρασινάδες και τη θάλασσα. Αισθάνεσαι το καθαρό αέρα να εισέρχεται στο σώμα σου και η διαδρομή είναι σκέτη απόλαυση, παρά τις στροφούλες της.

Φτάνοντας στο χωριό έβλεπα διάφορα μέρη, τα οποία τα είχα σύνδεση με όμορφες στιγμές, αλλά έβλεπα και πάρα πολλά καινούργια πράγματα που είχαν φτιαχτεί. Η Σάρτη είχε εξελιχθεί σε ένα μέρος ακόμα πιο όμορφο και μαγικό από ό,τι το θυμόμουνα.

Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το μέρος, γιατί εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα. Είναι ιδανικό και ήσυχο μέρος για οικογένειες.

Θα σας αναφέρω όμως για ποιους λόγους έχει κατακτήσει την καρδιά μου αυτό το μέρος και το θεωρώ το νούμερο ένα προορισμό για οικογενειακές διακοπές.

Αρχικά το βασικότερο όλων είναι η απίστευτη καθαρή θάλασσα που έχει, τα ζεστά και ρηχά νερά της. Έτσι είναι ιδανικό και για τους μικρούς μας φίλους που μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα, χωρίς οι γονείς να έχουμε το άγχος, ότι κάνοντας δύο βήματα το παιδί θα είναι βαθιά τα νερά και δεν θα μπορεί να απολαύσει τα παιχνίδια στη θάλασσα.

Δίπλα από την θάλασσα υπάρχουν πολλές καφετέριες, αλλά και μέρη για φαγητό, με πεντανόστιμα γεύματα και σχετικά νορμάλ τιμές.

Βγαίνοντας λίγο από το χωριό, όμως μπορεί κάποιος να δει δύο-τρεις καινούργιες ταβερνούλες που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια, γιατί παλιότερα που πηγαίναμε όντας παιδί εγώ, δεν υπήρχανε.Οι ταβέρνες αυτές είναι πάνω ακριβώς από τη θάλασσα και το μενού τους είναι απίστευτα νόστιμο.

Μ αρέσει η Σάρτη,γιατί συνδυάζει βουνό με θάλασσα, έτσι όποιος θέλει μπορεί να κάνει πεζοπορία.

Επίσης στο χωριό έχουνε δημιουργηθεί διάφορα γήπεδα, όπως γήπεδο μπάσκετ, στα οποία μπορούν μικροί και μεγάλοι να κάνουνε δραστηριότητες και αθλήματα.

Επίσης υπάρχει μία μικρή αγορά μέσα στο χωριό και μπορεί κάποιος να πάρει σουβενίρ ή να κάνει τις αγορές του (τρόφιμα, ρούχα ή βιβλία ή οτιδήποτε άλλο).

Ακόμα κοντά στη Σάρτη υπάρχουνε και κάμπινγκ, όπως το κάμπινγκ Πλατανίτσι και το κάμπινγκ Καλαμίτσι. Εκεί κάποιος μπορεί να πάει να μείνει κάνοντας κάποια κράτηση και οι τιμές είναι σχετικά νορμάλ, αλλά μπορεί κιόλας να πάει και για μία μέρα για επίσκεψη. Μέσα στο camping γίνονται διάφορες δραστηριότητες, επίσης συνήθως στήνονται πίστες με χορούς και μουσικές. Ενώ υπάρχουν και κιόσκια με φαγητό. Γενικά αυτά τα κάμπινγκ είναι τόσο οργανωμένα που βρίσκεις τα πάντα μέσα.

Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει κάποιος για τις οικογενειακές του διακοπές από την Σάρτη;

Ψήνεστε για Σάρτη παιδιά;

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *