Γενικά,  Σκέψεις

Πράγματα που έμαθα ζώντας στην Αγγλία

Αχ η Αγγλία ήταν στο μυαλό μου ένα όνειρο πριν μετακομίσουμε εδώ.
Πόσα πράγματα όμως αγνοούσα δεν φαντάζεστε…

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρω πράγματα λίγο κωμικοτραγικά που μου έκαναν εντύπωση.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Πρώτον:
Εδώ οι Άγγλοι με την “ευγένεια”, που τους διακρίνει, αν βαριούνται να σε ακούσουν σου λένε “είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου λες, πρέπει κάποια στιγμή να το συζητήσουμε” και εσύ ο δόλιος νομίζεις, πως είπες κάτι σπουδαίο που να ξέρεις πως στο λέει, γιατί βαριέται και θέλει να σε ξεφορτωθεί;

Δεύτερον:
Μην βιάζεσαι να αφήσεις φιλοδώρημα εδώ, οι Άγγλοι έχουν προνοήσει και για αυτό μέσα στην απόδειξη που σου φέρνουν προσθέτουν και 2-3£ (ανάλογα το μαγαζί), τα οποία αποτελούν τα φιλοδωρηματα για το προσωπικό, που σε εξυπηρέτησε.

Τρίτον:
Σύμφωνα με τον νόμο στην Αγγλία μετά το γάμο η γυναίκα είναι υποχρεωμένη ή να πάρει το επίθετο του άνδρα της ή να κρατήσει και το δικό της και του άνδρα της μαζί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί μετά το γάμο να κρατήσει το δικό της επίθετο μόνο του (εντάξει με αυτό σοκαρίστηκα πραγματικά, είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο στην Αγγλία, στην Αγγλία; Σοκ και δέος).

Τέταρτον:
Τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά είναι ελάχιστα (4-5 όλη τους τη ζωή). Εμβόλια μηνιγγίτιδας, ηπατίτιδας κτλ ξεχάστε εδώ παιδιά!

Πέμπτον:
Τα λεγόμενα Gp, κάτι σαν τους δικούς μας οικογενειακους γιατρούς ή κάτι σαν το ΙΚΑ, δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις (σπάνια δηλαδή, πρέπει να είσαι τυχερός), αλλά μόνο όταν υπάρχει θέμα υγείας. Θα μου πεις σε οικονομοκεντρικη χώρα πηγές κορίτσι μου, τι περίμενες;

Έκτο:
Στην Αγγλία τα μαγαζιά, ακόμα και οι τράπεζες δουλεύουν όλη την εβδομάδα (εφτά στα εφτά δηλαδή), εντάξει αυτό μας εξυπηρέτησε πολλές φορές!

Έβδομο:
Στην Αγγλία ακόμα και αν ο δρόμος είναι γεμάτος σκουπίδια, αν εσύ πετάξεις κάτω το τσιγάρο σου πήρες προστιματακι 100£ (πάνω κάτω 120€).

Όγδοο:
Η χώρα έχει πολλά ποντίκια, πριν καμιά 20ετια είχαν τρομερό θέμα, για αυτό το λόγο τότε άφησαν τις αλεπούδες ελεύθερες, για να καθαρίσουν τη χώρα από τα ποντίκια. Έτσι, όπως στην Ελλάδα βλέπεις σκυλάκια στο δρόμο εδώ βλέπεις αλεπούδες. Εντάξει στην αρχή σοκαρίστηκα, αλλά όταν έμαθα πως δεν πειράζουν τους ανθρώπους ηρέμησα λίγο μπορώ να πω.

Δεν ξέρω αν εσείς τα ξέρατε όλα αυτα, εγώ πάντως ένα ένα τα ανακάλυψα, σαν κιντερ έκπληξη ένα πράγμα.

Αύτα από μένα, see you guys (να μιλήσω αλά Αγγλικά, χιχιχι ).

Λατρεύω τα ταξίδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *